Словник ECOPOD (оновлюється)
Словник ключових термінів компанії ecopod



Геокупол, глемпінг, комплектація, енергоефективність… Щоб полегшити вибір геокуполів, ми підготували для вас словник із ключовими термінами компанії ecopod.


А

Архітектурна мембрана - верхня ПВХ-мембрана геодезичний куполів ecopod (650г / м2, бельгійского походження «SIOEN», пожежний стандарт Г1 / м2, шви 30мм з унікальним маркуванням). Пайка токами високої частоти.


Б

Блог - розділ із інформативними статтями від компанії ecopod. Тут ви знайдете корисну інформацію про геокуполи, глемпінг-бізнес тощо.



В

Вироби - розділ на нашому сайті, у якому представлений весь асортимент геодезичних куполів та інших виробів від ecopod.

Всесезонність - важлива характеристика геокуполів ecopod, яка означає, що цю еко-споруду із утепленням можна використовувати як у літній, так і у зимовий періоди.

Візуалізація - представлення віртуального проекту у трьох просторових вимірах. Додаткова опція нашої компанії, доступна при замовлення виробів ecopod. Дає змогу побачити, як виглядатиме геокупол ззовні та всередині після закінчення монтажних робіт та якого результату очікувати.

Внутрішній модуль - внутрішнє планування та наповнення геодезичного куполу, яке може включати спальну частину, міні-кухню, туалетний модуль тощо.

Виробництво - процес виготовлення геокуполу після його замовлення. Терміни - від 21 до 35 днів, в залежності від розміру обраної сфери.

Витривалість - важлива характеристика геокупольних споруд, яка вказує на їх міцність та ефективність навіть у регіонах із складними погодними умовами. Сферична форма витримує вітрові навантаження 120 км/год і снігові – до 160кг/м2. Такі розрахунки затверджені сертифікованим архітектором.



Г

Гарантія - підтвердження якості та надійності геодезичних куполів ecopod, надається на кожен наш виріб, термін - 5 років.

Геодезичний купол (геокупол, сфера, сферична споруда, куля, сферичний дім, геодом, под) - архітектурна конструкція у формі сфери, зібрана зі стальних балок, які утворюють геодезичну структуру (трикутники, з’єднані між собою).

Глемпінг - один із напрямків еко-туризму, відпочинок на природі у спеціальний наметах із елементами зручностей готелю: ліжко, меблі, кухня, душ, санвузол.

Готові пакети рішень (Basic, Smart, Complete) - зручні та вигідні пакети комплектації до геодезичних куполів ecopod від базової комплектації до «геокуполу під ключ» із усіма доступними опціями.



Д

Діаметр - одиниця вимірювання розміру геокуполу. У лінійці геокуполів ecopod є вироби діаметром від 5 до 27 метрів.

Душовий модуль (туалетний модуль) - відокремлена зона у геодезичному куполі із душем/ванною та санвузлом. Місце розташуванням у геокуполі може варіюватися.



Е

Енергоефективність - важлива характеристика геокуполів. За рахунок відсутності прямих стін та кутів, повітря циркулюється однаковими повітряними масами по колу, що забезпечує швидкий обігрів цієї споруди та, відповідно, охолодження.

Економічність - важлива характеристика геокупольних споруд, яка складається із трьох компонентів: економія на будівельних матеріалах, низькі експлуатаційні витрати, енергоефективність.

Екологічність - важлива характеристика геодезичних куполів, яка означає, що усі матеріали геокуполів піддаються переробці та є безпечними. Також для встановлення такої сферичної споруди не потрібен фундамент, отже, не здійснюється негативний вплив у надра землі.

Експлуатація - безпосереднє використання геокуполу за призначенням.

Екстра панорама - збільшене панорамне вікно геокуполу. Додаткова модифікація, доступна при замовленні геодезичних куполів ecopod.

Event - серія найбільших геокуполів ecopod, призначених для проведення масштабних заходів.



К

Каркас - основа геокуполу, геодезична конструкція (трикутники, з’єднані між собою), на яку монтується верхня мембрана. Стальний каркас геокуполів ecopod пофарбований порошковим методом, має комплект оцинкованого кріплення, завдяки чому захищений від корозії. Діаметр самої труби каркасу залежить від розміру обраної сфери

Кухонний модуль - частина внутрішнього модулю геокуполів ecopod, призначених для відпочинку чи приватного використання. Може містити меблі, обідню зону та усі необхідні комунікації.

Кріплення - деталі для скріплювання та з'єднування частин геокуполу.

Комплектація - необхідні компоненти, які доповнюють геодезичний купол. Є три готових пакети комплектації від ecopod: Basic (базова комплектація із утепленням та одинарними дверима), Smart (рішення із платформою для геокуполу та необхідними комунікаціями), Compete (пакет повної комплектації із внутрішнім модулем).



М

Модифікації - доступні зміни та варіації у геодезичних куполах ecopod: збільшене панорамне вікно, інший колір мембрани та каркасу, різні комплекти дверей тощо.

Монтаж - встановлення геокуполу на необхідній локації. Термін - 3-5 днів.

Міні-кухня - відокремлена зона у геодезичному куполі, призначеному для відпочинку чи приватного використання. Може містити необхідні меблі, техніку та зону для прийому їжі. Місце розташуванням у геокуполі може варіюватися.



О

Oracle - креативна атракція із гамаками від компанії ecopod, призначена для відпочинку і проведення дозвілля. Може мати різні варіації.

Оренда - послуга компанії ecopod, яка включає: підбір геокуполу відповідного розміру для певної події, оренда споруди на необхідну кількість днів та її монтаж/демонтаж на локації.



П

Платформа - дерев’яна поверхня, на яку монтується геодезичний купол. Може бути на металевих палях чи геошурупах.

Private - серія геодезичних куполів ecopod, призначених для комерції та приватного використання.

Public - серія геодезичних куполів ecopod, призначених для використання у громадських та комерційних цілях.

Premium - серія геодезичних куполів ecopod із ефективним склопакетом замість панорамного вікна та дверей.



Р

Розкрійний станок - спеціальний автоматичний пристрій для розкрою ПВХ-мембрани і внутрішньої матерії. Технологія, яка унеможливлює помилки та дозволяє отримати стандартизований продукт найвищої якості.



С

Спальна зона - відокремлена зона у геодезичному куполі, призначеному для відпочинку чи приватного використання. Може містити необхідні меблі та декор. Місце розташуванням у геокуполі може варіюватися.



Т

Тераса - додатковий простір дерев’яної платформи геокуполу з перилами та сходами, призначений для відпочинку та проведення дозвілля.

ТВЧ-станок - єдиний в Україні пристрій компанії Frosstrom, яким паяються шви мембрани ecopod (ширина швів – 30 мм).



У

Утеплення - додаткова опція, доступна при замовленні геодезичних куполів ecopod, яка дозволяє використовувати їх круглорічно.




Ф

Flower Dome - креативна альтанка від компанії ecopod, призначена для відпочинку і проведення дозвілля. Може мати різні варіації.




Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію