Чому геодезичний купол екологічний?
Розповідаємо, чому геодезичні куполи вважаються екологічними

«Головна мета ECOPOD — показати бізнесу альтернативу.

Що можна будуватися у абсолютно будь-яких природних локаціях,

на кшталт Карпат чи Кінбурнської коси, без шкоди для природи"

Олег Саків, директор ECOPOD


Сучасні екологічні проблеми торкаються кожного із нас. Тому вже сьогодні варто шукати альтеративні способи діяльності і нашого впливу на навколишнє середовище. Так, компанія ECOPOD пропонує геодезичні куполи як екологічну альтернативу для бізнесу і приватного використання. А чому купольні споруди є більш екологічні за сучасні бетонні конструкції, розповідаємо нижче.


Спосіб будівництва геокуполів

Геодезичні куполи є екологічними, виходячи із способу їх будівництва.
Так, для встановлення та подальшого використання геокуполу не потрібен фундамент. Монтаж відбувається на платформу чи терасу. Таким чином, не здійснюється прямий вплив в надра землі та навколишнє середовище.

Ви можете будь-коли демонтувати геокупол і ділянка землі залишиться такою ж, як і до його встановлення.

«Тобто, ви можете знайти найбільш дику місцевість у нашій країні, побудувати між чотирьох дерев платформу, і занести екопод на плечах трьох людей, побудувавши там фантастичну локацію. Замість того, щоби будувати окрему дорогу, завозити туди будівельні матеріали, рити котловани, і руйнувати екосистему» — Олег Саків, директор ecopod.

Матеріали для встановлення геодезичних куполів

Для будівництва геокуполів ecopod ми використовуємо нетоксичні матеріали, конструкції зводимо із сировини, безпечної для здоров'я людей, що не містить розчинників та формальдегіду.

Ви можете заперечити, говорячи: «Хіба штучні матеріали геокуполу є екологічними?». Так, з точки зору сталості довкілля, геокуполи є екологічними, оскільки виключають використання деревини у будівництві сфери. Тому дерева, які відіграють ключову роль в екосистемі, залишаються неушкодженими.

Більшість матеріалів, які використовуються для виготовлення геодезичного купольного будинку ecopod, також підлягають переробці або відновленню. Це означає, що відходів, які утворюються в результаті встановлення геодезичного куполу, практично немає.

Енергоефективність сферичних будинків

Завдяки сферичній формі, геокупол не тільки вимагає менше енергії для обігріву взимку та охолодження влітку, але й має менші показники тепловтрати у порівнянні із іншими сучасними будівлями. Так, за науковими даними, геодезичні куполи обіцяють до 50% більшу енергоефективність у порівнянні із сучасними конструкціями.

Таким чином, економлячи енергію, геокуполи здійснюють менше навантаження на природні ресурси Землі.

Детальніше про енергоефективність геокуполів ми розповідали ТУТ.

Як бачимо, геодезичні куполи справді більш екологічні, ніж інші сучасні споруди. Саме тому геокуполи ecopod – це вигідна інвестиція для того, хто турбується про майбутнє землі та наступного покоління.

ECOPOD – геодезичні конструкції для вашого бізнесу та приватного використання.
Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію