Чому геодезичний купол енергоефективний?
Пояснюємо, чому геокуполи ecopod економлять електроенергію та фінанси
Геодезичні куполи мають численні переваги у порівнянні з іншими спорудами. Це і доступність, і екологічність, і міцність, і енергоефективність. Більшість цих переваг є простими та зрозумілими. Та коли справа стосується енергоефективності, виникає більше запитань, ніж відповідей. Нижче спробуємо пояснити, чому геодезичні куполи є вигідними як влітку, так і взимку.


Економія енергії

Основний фактор, який впливає на енергоефективність геодезичного куполу – це його сферична та напівсферична форми. Так, сфера має найменше відношення площі зовнішніх стін до внутрішнього об'єму будівлі серед усіх фігур. А чим менша загальна площа стін та даху, тим кращий контроль клімату у приміщенні і менший коефіцієнт енерговитрат.

Окрім цього, сферична форма геодезичного купола допомагає повітрю всередині купола циркулювати однаковими повітряними масами по колу (немає застійних кутів та протягів).

У результаті, геокупол вимагає менше енергії для обігріву взимку та охолодження влітку.

Менша втрата тепла

Сучасні конструкції за рахунок будови та впливу вітрових потоків допускають значні кумулятивні втрати тепла. Геодезичні куполи побудовані таким чином, що тепловтрати дуже незначні. Аеродинаміка геокуполів забезпечує плавний потік вітру навколо та над ними.

Впливає на цей фактор й матеріали, які використані для побудови геокуполу. Так, геодезичні куполи ecopod відмінно зберігають тепло, адже мають тришарове утеплення для цілорічного використання куполу у будь-якому кліматі.


Можливість регулювання внутрішньої температури

Внутрішня температура геокуполу може додатково регулюватися за допомогою обладнання для опалення чи охолодження. Так, для опалення може використовуватися камін або піч, тепла підлога, інверторний кондиціонер, конвектор та інші обігрівальні прилади.

У геокуполах ecopod ми, за додатковими опціями, можемо встановити інверторний кондиціонер та дров’яну піч. Остання не тільки якісно обігріває купол взимку, але й підсилює особливу енергетику купольної конструкції.

Таким чином, температура всередині геодезичного купола повністю контролюється мешканцями.
Як бачимо, геокупол – це не тільки доступно та екологічно, але й вигідно та ефективно. «На службі в геокупола» і геометрія, і технологія, і закони фізики, аеро- та термодинаміки. Так, за науковими даними, геодезичні куполи обіцяють до 50% більшу енергоефективність у порівнянні із сучасними будівлями.

Якщо вас зацікавили такі ефективні «будинки майбутнього», телефонуйте для безкоштовної консультації +380673441458.

ECOPOD – геодезичні конструкції для вашого бізнесу та приватного використання.
Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію