Матеріали геокуполів ECOPOD
Розповідаємо, із чого виготовлені геодезичні куполи ecopod

Якість матеріалів, із яких виготовлений геодезичний купол – один із найважливіших чинників, який впливає на міцність і довговічність сфери. Тому ми відповідально ставимося до вибору матеріалів для геокуполів ecopod. Нижче коротко розповімо про основні із них.


1. Платформа та тераса

Як ми вже писали у інших статтях, для встановлення сферичної еко-споруди не потрібен фундамент! Геокупол ecopod монтується на міцну утеплену дерев’яну платформу на металевих палях чи геошурупах. Також є опція зовнішньої тераси для відпочинку – додатковий простір платформи з перилами і сходами.

В цілому, ми пропонуємо широкий спектр перевірених рішень. До кожної локації у нас індивідуальний підхід та різні варіанти платформи.


2. Каркас

Далі на утеплену дерев’яну платформу монтується каркас геокуполу – наша геодезична конструкція (трикутники, з’єднані між собою). Це основа сфери, тому якість каркасу особливо важлива для подальшої стійкості і міцності сферичної конструкції.

Сталевий каркас геокуполів ecopod пофарбований порошковим методом, має комплект оцинкованого кріплення, завдяки чому захищений від корозії. Діаметр самої труби каркасу залежить від розміру обраної сфери (Private, Public чи Event).


3. Архітектурна і прозора мембрани

Далі, на сталевий каркас, монтується архітектурна та прозора мембрани – зовнішня поверхня геокуполу. Також важлива частина нашого еко-будинку, адже саме вона найбільше піддається впливу зовнішніх чинників.

Тому ми використовуємо мембрани, які стійкі до ультрафіолетового випромінювання та мають антигрибкове покриття. Окрім цього, мембрани ecopod мають самомиючий ефект, а їхні шви паяються єдиним в Україні ТВЧ-станком компанії Frosstrom (ширина швів – 30 мм).

Архітектурна ПВХ мембрана – бельгійського походження «SIOEN», 650г / м2, пожежний стандарт Г1 / М2.
Прозора мембрана – японського походження «Achilles» 0.5мм.

Розкрій ПВХ і внутрішньої матерії відбувається автоматично на розкрійному станку, що унеможливлює помилки і усуває людський фактор. Така технологія дозволяє отримати стандартизований продукт найвищої якості, який дає змогу конкурувати на міжнародному ринку.

Базовий колір архітектурної мембрани – білий. Проте можливе замовлення геокуполу в іншому доступному кольорі.*

*У такому випадку збільшується термін реалізації геокуполу на 2 місяці.


Також геокуполи ecopod можуть мати додаткове утеплення для круглорічного використання, яке перевірене нами на практиці на найкращих локаціях України і не тільки.


За додатковою інформацією пишіть нам ecopodua@gmail.com або телефонуйте для безкоштовної консультації +38 067 344 14 58.

ECOPOD – стандартизована якість і швидка реалізація проектів.
Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію