Топ-7 міфів про геодезичні куполи
Розвінчуємо найпопулярніші міфи про геокуполи, розповідаючи реальні факти

Геодезичні куполи - оригінальні сферичні споруди. Вони не настільки популярні, як традиційні прямокутні будинки. А їхній нестандартний вигляд часто викликає у людей подив. Саме тому навколо таких сферичних еко-споруд виникло багато міфів. Основні із них спробуємо спростувати нижче.


Міф 1. Геокупол ненадійний!

Сфера міцна та надійна, адже складається із трикутників, з’єднаних між собою (геодезична конструкція). Трикутники є найсильнішою фігурою, оскільки мають однакові кути. Іншими словами, прикладіть тиск до одного краю трикутника, і ця сила рівномірно розподіляється на дві інші сторони, які потім передають тиск на сусідні трикутники.

Цікавий факт, американський інститут архітекторів називає геодезичний купол «найміцнішою, найлегшою і найефективнішою спорудою, відомою людині» (джерело: pacificdomes.com).

Детальніше про міцність геокуполів читайте тут.


Міф 2. У геокуполі холодно!

Завдяки своїй формі, геодезичні куполи мають хорошу здатність зберігати тепло. Всередині сфери відбувається відмінна циркуляція повітря, немає протягів.

Варто зазначити, що геокуполи ecopod мають надійне та перевірене на практиці утеплення для їх всесезонного використання.

Також для додаткового утеплення у сфері можна розмістити обігрівач, кондиціонер, піч-камін тощо.


Міф 3. Геокуполи винайшли недавно!

Насправді на сьогодні у світі налічується близько 300 тисяч геодезичних конструкцій.

Перші спроби сконструювати сферичну споруду були здійснені ще після Першої світової війни. А вдосконалити та популяризувати ідею геодезичних куполів вдалося Річарду Бакмністеру Фуллеру ще у середині ХХ століття!

Детальніше про історію створення та вдосконалення геодезичного куполу розповідаємо тут.




Міф 4. Геокуполи можна встановлювати тільки у помірному кліматі!

Геодезичні куполи - одні із найбільш стійких та міцних споруд. Вони здатні витримати вітрові навантаження до 120 км/год і снігові – до 160кг/м2. Це дозволяє монтувати сфери навіть у вітрових та ураганних районах.

А завдяки якісним матеріалам, геокуполи ecopod не бояться не тільки холоду, але й спекотного клімату. Адже верхня ПВХ-мембрана наших сфер стійка до ультрафіолету.

Детальніше про матеріали геодезичних куполів ecopod читайте тут.


Міф 5. У геокуполі некомфортно!

Завдяки сферичній будові, у геодезичному куполі особлива атмосфера: об’єм кулі створює незабутній ефект неосяжності, а білі поверхні надають максимального освітлення.

Також у такій еко-споруді можна змонтувати усе необхідне для комфорту та затишку, як і в стандартному будинку.

Детальніше про внутрішній модуль геокуполів, призначених для відпочинку, читайте тут.


Міф 6. Геокуполи дорогі!

Насправді будівництво геодезичного куполу економічно вигідне. Адже для нього потрібно значно менше будівельних матеріалів, ніж для традиційного будинку. І що важливо, для такої конструкції не потрібен фундамент!

Також сфери є енергоефективними і мають високу здатність зберігати тепло чи холод. Тож ви зекономите не тільки під час будівництва, але й під час експлуатації цієї споруди.

Детальніше про енергоефективність геодезичного куполу читайте тут.


Міф 7. Геокупол гарно виглядає тільки на фото!

Світлини не передають й десятої частини оригінального та нестандартного вигляду геокупола.

Будинок сферичної форми стає родзинкою локації одразу після його встановлення та обов’язково привертає до себе увагу.



Тож ми розвінчали найпопулярніші міфи про геодезичні куполи. Якщо вас цікавить більше інформації про ці цікаві та нестандартні еко-споруди, читайте наш «Блог», а якщо вас зацікавили ці вироби для власного проекту, телефонуйте нам для безкоштовної консультації +380673441458.

Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію