Обираємо місце для геокуполу
Розповідаємо, які фактори потрібно врахувати при виборі місця для геокуполу

Одне із актуальних запитань про геодезичні куполи – де їх можна встановлювати? Відповідь на це запитання досить об’ємна і потребує роз’яснення. Адже, з однієї сторони, геокуполи в Україні можна встановлювати практично у будь-якому місці, а з іншої – потрібно враховувати один важливий фактор. Детальніше про це розповідаємо нижче.


Чому геокуполи можна встановлювати у будь-якій місцевості?

По-перше, як ми вже неодноразово писали, для монтажу геокуполу не потрібен фундамент. Ми монтуємо геокуполи ecopod на утеплену дерев’яну платформу, яку можна встановити у будь-якій місцевості.

По-друге, на цей факт впливає й міцність таких екологічних споруд. Завдяки своїй аеродинамічній формі, геодезичні куполи Україна здатні витримати вітрові навантаження до 120 км/год і снігові – до 160кг/м2. Це дозволяє монтувати такий збірний дім навіть у вітрових та ураганних районах.

Яскраве підтвердження цього факту – перший купольний глемпінг у світі EcoCamp Patagonia, побудований у Патагонії (Чилі), гірській місцевості із сильними вітрами.

Який фактор потрібно врахувати?

Єдиний фактор, який може впливати на місце розташування сферичної споруди – це її призначення.

Якщо вам потрібен геокупол у приватних цілях (у якості літньої кухні чи відпочинкової зони), тут все просто – ви можете розмістити його на подвір’ї вашого дому, дачі тощо.
Складніша ситуація із такими еко-будовами для бізнесу. Тут потрібно враховувати одразу три аспекти.

Перший – для готелей чи глемпінгів важливо обирати місцевість із вдалим краєвидом. Це може бути берег озера, ріки чи моря, лісова зона із чистим повітрям, схили гір із гірським краєвидом тощо. Основне завдання – ваша локація має сподобатися гостям вашого глемпінгу чи готелю.

Інші два важливі аспекти, які потрібно враховувати під час пошуку локації для встановлення відпочинкової сфери – це можливість підведення комунікацій та зручність доїзду до локації.

Як бачите, для бізнесу будь-яка ділянка не підійде. Саме тому, перш, ніж монтувати геокуполи ecopod, ми робимо виїзди на локацію і оцінюємо доцільність бізнес-проекту. Також, при необхідності, наша компанія ecopod може допомогти в пошуку ідеальної ділянки для майбутнього глемпінгу чи іншого бізнес-проекту.

Проекти із цікавими локаціями

Як ми вже писали вище, цікава локація та краєвид відіграє одну із ключових ролей при виборі локації для бізнес-проекту. Тому, для прикладу, наведемо вам декілька кейсів наших замовників із вдалими і цікавими локаціями.

Готель Sky Pod

Купольний готель, розташований на схилі гір із неймовірними гірськими краєвидами. У даному проекті ми допомагали замовнику у пошуку локації для бізнесу.

Бутік-готель EcoSpace

Наш особистий проект – бутік-готель, розташований на березі Київського моря. Гості готелю мають можливість бачити морський краєвид із вікна геокуполу, прокидатися під звуки морського прибою та насолоджуватись прогулянками вздовж приватного пляжу.

Локація для побачень, відпочинку, фото- та відео зйомок Cloud Rooftop

Унікальний проект – геокупол, який розташований на даху 28-поверхового будинку. Чудовий краєвид на Київ та відчуття «відпочинку під хмарами».

Глемпінг MNMLST

Глемпінг із вражаючими морськими краєвидами. До речі, це перший в Україні глемпінг, розташований біля моря.


Геокупол купити чи обрати можна у нас на сайті, ми готові допомогти вам з вибором та проконсультувати вас стосовно пошуку ділянки для екологічного будівництва -
+38 067 344 14 58.
Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію