Як можна використовувати геокупол?
Розповідаємо про те, що можна реалізувати у геодезичних куполах, даємо поради у їх виборі та ділимося практичними кейсами

Розпочнемо одразу із головного - у геодезичному куполі можна реалізувати все, що завгодно! Це можливо, по-перше, завдяки наявності різних розмірів геокуполів ecopod, а, по-друге, завдяки можливості змонтувати всередині всі необхідні зручності. Детальніше про цей аспект розповідаємо ТУТ.

Нижче ж ми поділилися ідеями, як можна використовувати геодезичний купол із практичними порадами та реальними кейсами.


1.Геокупол для приватного використання

Геодезичний купол - це не просто космічна оригінальна споруда. Він може використовуватися у цілком практичних цілях.
Так, ви можете встановити його на ділянці свого дому та організувати всередині літню кухню. Невелика кількість будівельних матеріалів та відсутність фундаменту, дозволять зробити це швидко і вигідно.

Окрім цього, сферу можна змонтувати на дачній ділянці у якості додаткового приміщення для сімейного відпочинку чи зберігання потрібного інвентарю.

Для приватного використання обирайте геокуполи ecopod серії Private. Найпопулярніші розміри сфер для розміщення їх у себе на ділянці - S та М.



2.Геокупол для комерції


Готельний бізнес

Ви можете відкрити свій власний глемпінг. Або додати існуючому готелю родзинку, встановивши декілька сфер на території готелю у якості відпочинкових котеджів. Такі еко-котеджі користуються великою популярністю серед відвідувачів, а всередині них можна змонтувати все для якісного і комфортного відпочинку.

Для готелів та глемпінгів обирайте геокуполи ecopod серії Private. Найпопулярніші розміри для такого призначення - М, L та XL. Два останніх дозволяють змонтувати у геокуполах другий поверх із додатковими спальними місцями.

Декілька цікавих готельних геокупольних проектів, які ми реалізували: SkyPod, Happy Hill, EcoSpace, Minimalist, SlavskoGlamp.


Проведення івентів

Велике шатро для весілля чи вечірки, оригінальний хол для концерту чи фестивалю тощо. Геодезичні куполи великих розмірів ідеально підходять для проведення масових заходів. Гості таких заходів будуть вражені нестандартним виглядом вашого приміщення та великим сферичним простором всередині.

Для проведення івентів обирайте геокуполи ecopod серії Public чи Event. Серія Public підійде для проведення заходів до 200 осіб, серія Event - до 900 осіб.

Цікаві тематичні проекти, які ми реалізували: простір для івентів та проведення дозвілля «Sirka Sport».


Кафе чи ресторан

Геодезичний купол може стати цікавим рішенням для реалізації в ньому відокремленої лаундж-зони зони у вашому закладі або ж самостійним тематичним закладом. Його простір дозволяє створити відокремлені зони для відпочинку, бару та прийому їжі. Також така еко-споруда може бути окремим приміщенням для проведення святкувань у ресторані чи кафе.

Для кафе чи ресторану обирайте геокуполи ecopod серії Private та Public. Серія Private підійде для реалізації невеликого кафе чи закладу, серія Public - для великих заходів із вмістимістю до 200 осіб.

Цікаві тематичні проекти, які ми реалізували: відокремлені зони для відпочинку в ресторанах «La Fontana» та «Дуже висока кухня», лаундж-зона у комплексі «Bukovel», приміщення для святкувань в ресторані «Точка Збору».


Фото- та відеостудія

Ще одна креативна бізнес-ідея - сферична фото- та відеостудія. Такий простір виглядатиме оригінально і цікаво під час різноманітних фото- та відеозйомок. Суттєва перевага геодезичного куполу для такої ідеї - це хороша освітленість приміщення (завдяки панорамному вікну).

Для фото- та відеостудії обирайте геокуполи ecopod серії Private. Найбільш вдалі розміри для такого призначення - М, L та XL. Також для такої ідеї радимо обрати опцію збільшеного панорамного вікна геокуполу.

Цікаві тематичні проекти, які ми реалізували:
фотостудія та простір для побачень «Cloud Rooftop», купол для івентів і фотосесій «What’s on Friday», фотостудія «Z-Space», локація для фото- та відеозйомок «Sky Project».


Складське приміщення

Геодезичний купол може використовуватися у якості приміщення під склад. Окрім того, що такий склад можна реалізувати швидко та вигідно (економія будівельних матеріалів), він буде ще й енергоефективним та мобільним (можливо легко демонтувати та транспортувати у будь-яке зручне місце).

Детальніше про геокупольні складські приміщення читайте ТУТ.


3.Геокупол для громадських чи освітньо-навчальних проектів


Заходи, виставки та музеї

Геодезичний купол - вдале рішення для проведення великих громадських заходів, бізнес-форумів, благодійних концертів тощо. У ньому можна реалізувати як велику тимчасову виставку, так і повноцінний музей. А простір всередині дозволяє змонтувати відокремлені зони, велику сцену та інше.

Для таких масштабних громадських проектів обирайте геокуполи ecopod серії Public чи Event. Серія Public - вмістимість до 200 осіб, серія Event - до 900 осіб.

Цікаві тематичні проекти, які ми реалізували: купол-музей в комплексі «Парк історії землі».


Навчання, спорт та дозвілля

Геодезичний купол може стати додатковим приміщенням для навчання або проведення спортивних занять у школі чи університеті. Також його сферичний простір ідеально підходить для проведення в ньому занять із медитації та йоги.
Також така креативна еко-споруда може бути цікавим місцем для проведення дозвілля. Так, у ній можна реалізувати повноцінний кінотеатр!

Тут вибір розміру геокуполу залежатиме від вашої ідеї. Для невеликих проектів, обирайте геокуполи ecopod серії Private, для проектів до 200 осіб - серія Public, для більш масштабних проектів - серія Event.

Цікаві тематичні проекти, які ми реалізували: додатковий простір для навчання в приватній школі «Midgard School», центр для ретриту та відпочинку «Retreat Center», 3d-кінотеатр на Площі Спортивній, комплекс із космічними атракціями для дітей «Space Park».


Із геокуполами ваш проект стане яскравішим, оригінальнішим та популярнішим, яку б бізнес-ідею ви не обрали. Адже геодезичний купол - це універсальна споруда.

За додатковою інформацією звертайтесь за номером +380 67 344 14 58.

ECOPOD - геодезичні куполи для бізнесу та приватного використання.


Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію