Чому геокупольний глемпінг - це вигідно? Перспективи розвитку в Україні
Розповідаємо про переваги глемпінг-бізнесу та потенціал його розвитку в Україні


В Україні достатньо великий вибір відпочинкових готелів та комплексів. Та є одна перспективна ніша, зовсім нова для українського туристичного бізнесу - це геокупольні глемпінги. Більше про перспективу та вигоду такого бізнесу в Україні розповідаємо нижче.

Глемпінг, або гламурний кемпінг – відносно новий вид туризму, характерною особливістю глемпінгу є спеціально обладнані номери (глемпи), що поєднують зовнішній вигляд намету з інтер’єром комфортного готельного номеру. Гості глемпінгу мають постійний доступ до гарячого душу, комфортного ліжка, мережі Wi-Fi та всіх зручностей, що пропонують класичні готельні номери. Детальніше про глемпінги та їх різновидими розповіли тут.


Економічна вигода від реалізації геокупольного глемпінгу

Геокупольний глемпінг значно легше відкрити, ніж традиційний готель, адже для цього бізнесу вам знадобиться менше стартових інвестицій.

Так, із геодезичними куполами ви економите як на етапі будівництва (менша кількість будівельних матеріалів), так і в процесі експлуатації (низькі експлуатаційні витрати). Детальніше про цей аспект ми розповідаємо тут.

Окрім того, з геокупольним глемпінгом ви швидше вийдете на прибутковість. Порахуйте самостійно: на будівництво та запуск в експлуатацію геокуполів знадобиться приблизно 6-9 місяців, окупність - 1-2 роки. На будівництво та відкриття традиційного готелю знадобиться близько 2-3 роки на будівництво та майже 7 років на окупність.


Потенціал геокупольного глемпінг-бізнесу в Україні

Геокупольні глемпінги активно розвиваються в багатьох європейських державах вже близько 10 років. Вперше цей вид еко-туризму зарекомендував себе в США і Великобританії. Тепер у цих країнах глемпінг - це невід’ємна складова туріндустрії.

Для українського ринку геокупольний глемпінг - нова ніша. І це хороша новина, адже вам не доведеться «змагатися» із десятками конкурентів, на відміну від класичного готельного бізнесу.

Ще один плюс - красива та різноманітна українська природа. Геокупольний глемпінг можна реалізувати у найбільш «диких» місцях із колоритною природою. І ваші гості отримають можливість відпочити із комфортом там, де раніше не було для цього жодних умов. При цьому, ви не будете втручатись у навколишнє середовище, адже для геокуполів не потрібен фундамент. У будь-який момент їх можна демонтувати із обраної локації і це місце залишиться таким же, як і до будівництва.

Таким чином, ви отримуєте вигідний та прибутковий бізнес, туристи - нові враження та комфортний відпочинок, українська економіка - нові робочі місця та стабільні надходження до бюджету.


Додаткові бонуси

  • Екологічність. Геокупольні глемпінги повністю відповідають екологічним стандартам. Усі матеріали, які використовуються для виготовлення геокуполів, піддаються вторинній переробці.

  • Мобільність. Для готелю потрібно одразу вибирати одне постійне місце розташування, із геокупольним глемпінгом простіше. Ми можемо легко розібрати геокуполи та перенести їх на нову локацію.

  • Простота організації. Геокуполи - це тимчасові збірні палатки, тому для їх встановлення не потрібно спеціальних дозволів. При цьому для них не варто шукати спеціальні локації, геокупольний глемп можна реалізовувати навіть на схилах гори.

  • Велика цільова аудиторія. Як ми вже зазначали, геокупольні глемпінги тільки починають ставати популярними в Україні. Це цікавий різновид екотуризму як для відпочинку із дітьми та близькими, так і для тих, хто бажає перезавантажитись та відпочити на самоті. Також глемпінги - цікава і нова ідея для подій різного масштабу: корпоративів, днів народжень, вечора, фестивалів тощо.


Як бачимо, геокупольний глемпінг має багато переваг, у порівнянні із традиційним готельним бізнесом. Тож якщо вас зацікавила така бізнес-ідея, телефонуйте нам для безкоштовної консультації - +380673441458. Компанія ECOPOD має досвід в реалізації глемпінгів під ключ та виконує весь спектр робіт: від ідеї до реалізації проекту. Наші реалізовані кейси можна переглянути тут.



Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію