Біофілія та зелена архітектура. Геокуполи і еко-будівництво
Розповідаємо, що таке зелена архітектура і які її переваги для людини та навколишнього середовища

За оцінками експертів, до 2050 року приблизно 65% населення світу проживатиме у містах. Це дослідження дає зрозуміти, що світ остаточно урбанізується і ми поступово втрачаємо зв’язок із природою. Як реакція на ці процеси, виникає багато альтернативних підходів, які пропагують «зелену» архітектуру, біофільний дизайн та різні екологічні практики у будівництві. Нижче розповідаємо про переваги цих практик для життя сучасних людей.


Біофілія та зелена архітектура

Уявіть, що ви дихаєте чистим повітрям, п’єте чисту воду та споживаєте свіжі місцеві продукти, просто повертаючи природу у ваше життя. І розпочинаєте ви із бази - житлового приміщення, у якому живете…

Біофілія означає любов до природи. Отже, біофільний дизайн та зелена архітектура виражають любов до природи.

Прихильники еко-будівництва прагнуть привнести природне середовище в усі аспекти архітектури: від великої кількості рослин до природного освітлення, вентиляції та структурних форм, які імітують природу.

При цьому, використання натуральних будівельних матеріалів із низьким рівнем впливу мінімізує токсичні побічні ефекти не тільки для навколишнього середовища, але й для здоров’я людини.

Загалом, зелена архітектура - це філософія еко-будівництва, яка сприяє гармонії між людським житлом і світом природи. Вона випливає з шанобливого ставлення до взаємозв’язку всього живого та зосереджується на розумінні того, що людський організм не може нормально функціонувати, якщо він від’єднаний від свого природного середовища.

Наша компанія ecopod також керується екологічними практиками у будівництві. Наша місія - створювати якісний продукт, для людей та навколишнього середовища, не пошкоджуючи та не руйнуючи його.



Геокуполи як частина «зеленої архітектури»

Геодезичні куполи також належать до зеленої архітектури, адже для них не потрібен фундамент, а на їхнє будівництво потрібно значно меншу кількість матеріалів, аніж для традиційних споруд.

Дізнатися більше про матеріали геокуполів ecopod.

Окрім того, геокуполи дозволяють знаходитися у максимальній близькості до природи: панорамні вікна дозволяють відчути те саме злиття із природою, а їхня мобільність - встановлювати їх навіть у найвіддаленіших місцевостях із автентичними природніми пейзажами.

Сьогодні все більше людей заново відкривають для себе життя у гармонії із природою. Багато міських жителів прагнуть до тиші та спокою, повного занурення в природу. І геодезичні куполи ecopod - це саме те, що дарує їм цю можливість.



Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію