7 переваг геокуполу у порівнянні із класичним котеджем для відпочинку
Розповідаємо, чому геодезичний купол для відпочинку ефективніший та вигідніший, ніж класичні котеджі для відпочинку


У час широкого вибору можливих готелей та комплексів для відпочинку, важливо виділятися серед конкурентів, запропонувавши потенційним гостям щось справді цікаве та нестандартне. У цьому ключі зверніть увагу на геодезичні куполи. Вони не тільки приємно здивують ваших гостей, але й будуть більш ефективними, у порівнянні із класичними котеджами для відпочинку. Детальніше про їхні переваги розповідаємо нижче.


1.Зовнішній вигляд

Перш, ніж ми поговоримо про функціональність геодезичних куполів, розпочнемо із їхнього зовнішнього вигляду.
Як вважаєте, що швидше приверне увагу гостей вашого глемпінгу/готелю - традиційний прямокутний дерев’яний/цегляний будинок чи біла сфера, схожа на бульбашку? Відповідь очевидна.
Геокуполи мають цікавий футуристичний дизайн. Вони стають чудовим доповненням будь-якої території.


2.Інтер’єр

Завдяки сферичній формі, інтер’єр сферичної споруди завжди виглядатиме цікавіше та оригінальніше, в порівнянні із інтер’єром традиційних котеджів для відпочинку.
Окрім того, всередині геодезичного куполу ви можете реалізувати все, що необхідно для комфортного і затишного відпочинку (спальна кімната, кухня, ванна кімната тощо). Про це детальніше розповідаємо тут.



3.Економічність

На відміну від традиційного цегляного, панельного чи дерев’яного котеджу, для геокуполів необхідна менша кількість будівельних матеріалів. Окрім того, будуються вони значно швидше. Так, термін виготовлення геодезичних куполів ecopod - від 21 до 35 днів.
А ще ви значно економите місце на ділянці, адже для сферичних еко-споруд не потрібен фундамент. А за рахунок того, що їх простір не потребує додаткової опори, ви отримуєте більше корисної площі.
Тож геокупольний глемпінг потребує менше інвестицій та здатний значно швидше окупитися, у порівнянні із готелем з класичними прямокутними будівлями.


4.Енергоефективність

Ще одна очевидна перевага сферичних споруд - їхня енергоефективність.
Враховуючи, що площа поверхні будівлі є основним фактором втрати тепла, геодезичний купол має перевагу в збереженні енергії, оскільки його конструкція має на 30% меншу площу поверхні, у порівнянні із традиційною прямокутною будівлею такої ж площі.
Крім того, завдяки його сферичній поверхні, повітря по куполу розподіляється досить рівномірно, що дозволяє теплу всередині сфери розподілятися більш ефективно, особливо в зимові місяці.



5.Надійність


Так-так, і тут геокуполи не відстають від традиційного котеджу. Рівномірна сила та гравітація, розподілені по мережі трикутників, роблять геодезичний купол міцнішим, ніж більшість прямокутних структур, не потребуючи жодної внутрішньої опори.
Крім того, його аеродинамічна структура та відсутність плоских поверхонь роблять його майже непроникним для вітру.
Таким чином, ці якості дозволяють геодезичному куполу витримувати екстремальні температури та погоду. Не дарма, сферичні споруди встановлюють навіть на Антарктиді.


6.Екологічність

Якщо ви еко-френді, вам буде приємно знати, що заміна традиційного котеджу для відпочинку геодезичним куполом допоможе вам зробити землю більш екологічною. Адже, як ми вже зазначали раніше, для геокуполу не потрібен фундамент, а його матеріали безпечні та піддаються переробці. У будь-який момент ви можете просто розібрати геокупольну споруду і ділянка залишиться такою ж, як і до її встановлення, чого не можна зробити із традиційним котеджем.


7.Мобільність

Ще одна очевидна перевага геокуполів у порівнянні із цегляними котеджами для відпочинку, - це їхня мобільність.
Навіть за умови найретельнішого планування, ви можете захотіти внести зміни до планування території вашого готелю/глемпінгу.
Гарна новина полягає в тому, що геодезичний купол дуже легко зібрати та розібрати, оскільки його базова основа не потребує жодних постійних герметизуючих засобів, таких як цемент чи клей.



Де я можу купити геокупол в Україні?

Наша компанія ecopod пропонує широкий вибір сферичних еко-споруд різних розмірів, а також різні варіанти комплектації. Ви можете придбати готовий геодезичний купол, встановивши його самостійно, а можете обрати опцію «геокупол під ключ» та отримати готову сферу, встановлену на потрібній локації.
Телефонуйте нам для безкоштовної консультації - +380 67 344 14 58.

ECOPOD - це більше 350 побудованих геокуполів в Україні та закордоном.


Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію