Опції для всесезонного використання геокуполів ecopod
Все, що потрібно знати про цілорічне використання геодезичних куполів ecopod


Коли ви плануєте придбати геокупол ecopod, одне із перших запитань, яке у вас може виникнути - чи можна буде використовувати його цілорічно? Одразу спойлер: так, геокупол може бути всесезонною спорудою. Проте для цього потрібно обрати декілька додаткових опцій, які забезпечать сферичним спорудам якісний обігрів та охолодження. Детальніше про ці опції розповідаємо нижче.


Утеплення standart

Утеплення від ecopod дає змогу зберігати тепло всередині геодезичного куполу у холодні дні. Для клімату України ми пропонуємо утеплення standard. Саме воно дозволяє зберігати тепло у куполі до -25 °C та успішно функціонувати нашим сферам взимку навіть у гірських місцевостях України. На підтвердження цього факту, у Карпатах працює вже більше 4 таких комплексів із геодезичними куполами ecopod.

Цікавий факт: основна мета утеплення – утримувати тепло, проте ця опція робить інтер’єр геокуполу більш затишним та довершеним. Тим більше, можна обрати колір зовнішньої тканини. Оцініть різницю геокуполу з утепленням та без на фото нижче.

Що ми пропонуємо: поліефірний утеплювач 800г/m2 прошитий, поліпропіленовий екран 3мм з двосторонім фольгуванням, водовідштовхуюча тканина-навігатор (колір узгоджується).



Система вентиляції та кондиціонування повітря

«Чому кондиціонер взимку?» - запитаєте ви.
Саме за допомогою інверторного кондиціонеру та примусової вентиляції (рекуператор) всередині геокупола можливо створити кімнатний температурний режим та контролювати його.

У цілому, кондиціонер дуже вигідна опція, адже дозволяє обігрівати весь геодезичний купол в холодний період року та охолоджувати його у теплі дні до тієї температури, яка для вас є комфортною.

Що ми пропонуємо: система примусової вентиляції відповідно до об'єму повітря в куполі, впайка його, комплект кріплення і під'єднання до мережі. Кондиціонер-тепловий насос BTU24 до -25, магістралі, кріплення зовнішнього блоку.



Дров‘яна піч-камін

Зазвичай, кондиціонера та системи вентиляції для підтримки тепла у геокуполі достатньо. Проте наші клієнти часто обирають додаткову опцію - встановлення дров‘яної печі-каміну. Адже така піч із димарем робить інтер'єр геокупола приємним і комфортним, створюючи затишну атмосферу всередині.

Піч-камін встановлюється на сталеву опорну плиту та на необхідній відстані від стіни геокуполу. Тому ця опція є цілком безпечною.

Що ми пропонуємо: піч-камін Koza\Plamen, димохідна система, перехід в купол.



Підсумки

Як бачите, підтримувати комфортну температуру у геокуполі ecopod із відповідною комплектацією легко. Тим більше, у плані енергозбереження ця еко-споруда, завдяки своїй сферичні формі, є ефективною та економною! Так, сфера прогрівається та охолоджується швидше, ніж традиційний будинок.
Окрім того, геодезичний купол є витривалим і міцним. Він здатний витримати вітрові навантаження 120 км/год і снігові – до 160кг/м2.

Тому не бійтесь ризику і встановлюйте геокуполи у найбільш віддалених місцевостях. А ми вам у цьому допоможемо.

ECOPOD - геодезичні куполи №1 для бізнесу та приватного використання.


Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію