Найскладніший та найбільший геокупол в історії нашої компанії
Розповідаємо про геодезичний купол 707 м2 та показуємо результат тестового встановлення

14 тон металу, більше 1700 м2 ПВХ-накриття, велика команда та важка техніка - на днях ми успішно реалізували наше найскладніше замовлення. І це геодезичний купол ecopod діаметром 30 метрів та площею 707м2 з особливими характеристиками та рішеннями. Далі розповідаємо детальніше.


Завдання

Уявіть собі геокупольний 3d-кінотеатр, який видно із космосу. А ще він буде встановлений на локації зі складними погодними умовами, тому має бути надміцним та наднадійним.
Саме таке завдання ми отримали від закордонного замовника та взялись за його реалізацію.


Рішення

Найбільша складність в реалізації такого унікального проекту полягала не стільки в розмірі геодезичного куполу, скільки в його характеристиках.

По-перше, така сфера мала витримувати вітрові навантаження 90 миль на годину. Для цього нам довелося збільшити частоту геокуполу до v8 (типова частота - це v6 для такого розміру).
Частота, для розуміння, - це кількість трикутників в куполі, їх щільність.
На практиці, v6 - це 555 стержнів, а v8 - це вже 980 стержнів. Така структура надзвичайно нестандартна та рідко використовується.
Також була використана надзвичайно міцна труба для каркасу (діаметр - 76мм), що, в комплексі із структурою, дало можливість досягти необхідної міцності.

По-друге, від замовника був запит щодо нестандартного ПВХ-накриття. Воно мало ділитись на 7 частин (2 верхні і 5 нижніх). Адже в регіоні, де буде встановлено геокупол, бувають шторми. Тому повинна бути опція швидкого зняття верхнього накриття сфери.


Результат

Також були й інші індивідуальні запити та рішення, які у результаті дозволили виготовити геодезичний купол із такими унікальними характеристиками.

Загалом, схожих по складності геодезичних споруд всього 5 у цілому світі. Наш геокупол ecopod стане шостим!

Таким чином, нашій команді вдалося реалізувати таке складне замовлення. У результаті ми провели тестовий монтаж геодезичного куполу (див.фото вище) та відправили його на закордонну локацію.
Попереду у нас нові проекти, нові завдання та рішення.

ECOPOD - реальний досвід та практика.


Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію